Al jaren leven de 2 beren in een kinderspeeltuin in Oekraïne. De omstandigheden zijn niet om over naar huis te schrijven. Ze leven beide in een kleine ruimte omgeven door tralies op een beschadigde betonnen vloer. De ruimte wordt niet goed schoongehouden. De beren krijgen hun voer en drinken aangeboden, zo dicht mogelijk bij de tralies waar de kinderen hen kunnen zien en ‘aanraken’. De kinderen spelen namelijk in de speeltuin en kunnen als klapstuk ook nog even ‘beer prikken’. 

Helaas gebeuren dit soort dingen nog steeds. Stichting Bears in Mind beschermt beren in het wild en helpt beren in nood. Eén van de meest bijzondere projecten van Bears in Mind is Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark. Al sinds 1993 vangen we hier getraumatiseerde bruine beren op die voorheen onder erbarmelijke omstandigheden leefden, zoals de beren Artur en Romana. 

Om de 2 oekraïense beren nu naar het Berenbos te halen moet er nog veel gebeuren. De quarantaine waarin zij de eerst weken in het Berenbos verblijven moet worden aangepast. Daarnaast moet het veilige transport van de beer natuurlijk geregeld worden. 

De stichting Bears in Mind heeft het erg moeilijk door Covid-19. Donaties van personen en bedrijven blijven uit. De sluiting van de dierentuin maakt het extra zwaar. Ouwehands Dierenpark draagt normaal namelijk een vast bedrag per verkocht toegangskaartje af aan stichting Bears in Mind om beerbeschermingsprojecten te realiseren.

Daarom zijn we samen deze crowdfunding gestart. Jij kunt helpen om de beren naar het Berenbos te halen. Help je mee aan de verbouwing van de quarantaine en het transport? Elke euro brengt ze dichter bij een onbezorgd leven in Het Berenbos. 

Start hier je eigen actie om de 2 beren te helpen 

Of doneer hier om de beren op weg te helpen!
06/04/2022
14:53
Bekijk alle

Bears in Mind zet haar kennis, expertise en financiële middelen in voor de bescherming van beren in het wild, en beren in gevangenschap. De stichting werkt samen met overheden en lokale organisaties aan projecten op het gebied van natuurbescherming, welzijn, educatie en voorlichting. Door het probleem bij de bron en duurzaam aan te pakken ontstaat er uiteindelijk een wereld waarin mens en beer harmonieus samenleven. Stichting Bears in Mind Grebbeweg 111 3911 AV Rhenen KVK Utrecht 41186102