Help 3 beren aan een beerwaardig bestaan

Doneer hier

Deze 2 bruine beren leven nu in Oekraïne in een kleine ruimte omgeven door tralies op een beschadigde betonnen vloer. De ruimte wordt niet goed schoongehouden. De beren krijgen hun voer en drinken aangeboden, zo dicht mogelijk bij de tralies waar de kinderen hen kunnen zien en ‘aanraken’. De kinderen spelen namelijk in de speeltuin en kunnen als klapstuk ook nog even ‘beer prikken’. Daar moet verandering in komen. We willen ze dolgraag naar Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark halen om ze weer een beerwaardig bestaan te geven! En jij kunt ons daarbij helpen. 

We gaan ook een 3e beer redden
Het gaat om een vrouwtje uit Bosnië, ze leeft momenteel in een klein hok maar heeft lang in een kleine vieze kelder geleefd bij mensen thuis! Als jong beertje heeft de familie haar aangeschaft via handelaars, wat wel vaker gebeurt in Oost-Europa, maar nu zij een volwassen beer is geworden slijt ze haar dagen in de kleine, slecht onderhouden kelder van het huis. Gelukkig staat de familie er nu voor open om deze beer een beerwaardig bestaan te geven in Het Berenbos. 

Meer informatie over de beer uit Bosnië volgt .

Help de 3 beren op hun Beregoeie Reis!
Jij kunt helpen om ze veilig en wel naar het Berenbos te halen. Help je mee aan de verbouwing van het quarantaine verblijf en het transport? Elke euro brengt ze dichter bij een onbezorgd leven in Het Berenbos!
Doneer hier om de beren op weg te helpen!

Er is in totaal 70.000 euro nodig om de Beregoeie Reis te realiseren 

  • Kisten om de beren goed te kunnen vervoeren 
  • Transport van de beren van Oekraïne naar Nederland en transport van Bosnië naar Nederland
  • Aanpassingen om het quarantaine verblijf in Het Berenbos gereed te maken
  • Het juiste voedsel en de medische verzorging voor de beren 

Help nog meer mee en start je eigen actie!
Je kunt ook een eigen actie starten om de beren te helpen.
Het maken van een actie is helemaal gratis en kan gewoon vanuit je eigen vertrouwde omgeving, dat kan alleen of met je school, werk of bijvoorbeeld met vrienden. 
Lekker buiten hardlopen en je voor elke kilometer door vrienden en familie laten sponsoren?
Het gras maaien van de buurman, boodschappen doen voor je oma, het maakt niet uit want elke beweging telt, en daarmee elke euro!
Start hier jouw eigen actie!


Lees hier meer over de Beregoeie ReisLees meer Lees minder

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start een actie
  Bekijk alle
06/04/2022 | 13:16

Update Ljalja Malysh en....Jasmine!

Beste donateurs, Het is even stil geweest en er is dan ook veel gebeurt achter de schermen waarvan het tijd is u van op de hoogte te brengen! Allereerst gaat het met Ljalja en Malysh uit Oekraine heel erg goed, wat zijn we blij dat we ze daar tijdig hebben kunnen weghalen! Waar zij vandaan kwamen, Zaporizhia was doelwit van militaire acties, wat al afschuwelijk is, we moeten er niet aan denken wat er allemaal ook nog had kunnen gebeuren met de beren. Malysh heeft het tijdens de jaarwisseling erg moeilijk gehad met al het vuurwerk geweld, hij is erg geschrokken van alle knallen en is daarvan in de stress geraakt, waardoor hij zijn beschutte binneverblijf eigenlijk niet meer uit durfde. Onrustig banjerde hij heen en weer. Ljalja daarentegen had de beschutting van een van de winterholen opgezocht en is daar lekker blijven slapen, wat echt heel goed nieuws is, dat duidt op natuurlijk gedrag! Onvoorstelbaar na 26 jaar in een betonnen hok te hebben geleefd. En toen brak de lente aan. De andere beren ontwaakten allemaal en ook in Malysh ontwaakte er iets, sinds dat het zonnetje schijnt is hij regelmatig spelend in de vijver te vinden! Hij kan er geen genoeg van krijgen. Hij verkent het bos uitgebreid en banjert lekker rond terwijl hij af te toe pauze neemt door lekker te liggen rollebollen, hij geniet nu zichtbaar van Het Berenbos!  Malysh rollend in Het Berenbos En dan de derde beer! Ein-de-lijk zit daar nu schot in de zaak en kunnen we bijna de importvergunning aan gaan vragen. Vanaf dan duurt het nog 6 weken voordat zij ook echt naar Het Berenbos mag komen! Deze jonge berin heet Jasmine (Djazzmin). Dan zijn er nog meer ontwikkelingen waar we u hopelijk volgende week meer over kunnen berichten, ook mede dankzij uw donatie via Beregoeiereis! Spoedig meer. Hartelijke bere-groet, namens het team én de beren! Ingrid Vermeulen Directeur Bears in Mind   Wilt u nog actueler op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het hele Berenbos? Volg ons op facebook: www.facebook.com/berenbos1993
01/07/2024
22:33

Andreea

Bekijk alle

Bears in Mind zet haar kennis, expertise en financiële middelen in voor de bescherming van beren in het wild, en beren in gevangenschap. De stichting werkt samen met overheden en lokale organisaties aan projecten op het gebied van natuurbescherming, welzijn, educatie en voorlichting. Door het probleem bij de bron en duurzaam aan te pakken ontstaat er uiteindelijk een wereld waarin mens en beer harmonieus samenleven. Stichting Bears in Mind Grebbeweg 111 3911 AV Rhenen KVK Utrecht 41186102