Help 3 beren aan een beerwaardig bestaan

Doneer hier

Deze 2 bruine beren leven nu in Oekraïne in een kleine ruimte omgeven door tralies op een beschadigde betonnen vloer. De ruimte wordt niet goed schoongehouden. De beren krijgen hun voer en drinken aangeboden, zo dicht mogelijk bij de tralies waar de kinderen hen kunnen zien en ‘aanraken’. De kinderen spelen namelijk in de speeltuin en kunnen als klapstuk ook nog even ‘beer prikken’. Daar moet verandering in komen. We willen ze dolgraag naar Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark halen om ze weer een beerwaardig bestaan te geven! En jij kunt ons daarbij helpen. 

We gaan ook een 3e beer redden
Het gaat om een vrouwtje uit Bosnië, ze leeft momenteel in een klein hok maar heeft lang in een kleine vieze kelder geleefd bij mensen thuis! Als jong beertje heeft de familie haar aangeschaft via handelaars, wat wel vaker gebeurt in Oost-Europa, maar nu zij een volwassen beer is geworden slijt ze haar dagen in de kleine, slecht onderhouden kelder van het huis. Gelukkig staat de familie er nu voor open om deze beer een beerwaardig bestaan te geven in Het Berenbos. 

Meer informatie over de beer uit Bosnië volgt .

Help de 3 beren op hun Beregoeie Reis!
Jij kunt helpen om ze veilig en wel naar het Berenbos te halen. Help je mee aan de verbouwing van het quarantaine verblijf en het transport? Elke euro brengt ze dichter bij een onbezorgd leven in Het Berenbos!
Doneer hier om de beren op weg te helpen!

Er is in totaal 70.000 euro nodig om de Beregoeie Reis te realiseren 

  • Kisten om de beren goed te kunnen vervoeren 
  • Transport van de beren van Oekraïne naar Nederland en transport van Bosnië naar Nederland
  • Aanpassingen om het quarantaine verblijf in Het Berenbos gereed te maken
  • Het juiste voedsel en de medische verzorging voor de beren 

Help nog meer mee en start je eigen actie!
Je kunt ook een eigen actie starten om de beren te helpen.
Het maken van een actie is helemaal gratis en kan gewoon vanuit je eigen vertrouwde omgeving, dat kan alleen of met je school, werk of bijvoorbeeld met vrienden. 
Lekker buiten hardlopen en je voor elke kilometer door vrienden en familie laten sponsoren?
Het gras maaien van de buurman, boodschappen doen voor je oma, het maakt niet uit want elke beweging telt, en daarmee elke euro!
Start hier jouw eigen actie!


Lees hier meer over de Beregoeie ReisLees meer Lees minder

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start een actie
  Bekijk alle
10/09/2021 | 15:10

Eindelijk is er weer nieuws.....

Beste berenvriend en donateur, Het lange wachten gaat eindelijk beloond worden! De Oekraïense papieren zijn eindelijk gestempeld en officieel, wat betekent dat ze het land mogen verlaten! Nu ligt de bal bij Nederlandse import om de vergunningen goed te keuren zodat ze ook echt aan de reis kunnen gaan beginnen. Dit is de laatste horde voordat de reis ook echt gepland kan gaan worden maar lang zal het niet meer duren! Nadat we hierop het akkoord hebben gekregen, kan Bears in Mind alle logistiek vastleggen en we hebben goede hoop om ergens in de komende weken de beren op te halen. In Het Berenbos is alles klaar om de beren te ontvangen en ze een fijne, onbezorgde toekomst te geven. De quarantaine is spic en span, er staat extra honing en noten klaar, wij kunnen niet wachten om te vertrekken! Wanneer de datum definitief is horen jullie dat uiteraard direct van ons en kunnen jullie de reis van de beren volgen via www.beregoeiereis.nl  We hopen tot heel snel! Beregroeten, Bears in Mind 
20/09/2021
13:07

Megan

Bekijk alle

Bears in Mind zet haar kennis, expertise en financiële middelen in voor de bescherming van beren in het wild, en beren in gevangenschap. De stichting werkt samen met overheden en lokale organisaties aan projecten op het gebied van natuurbescherming, welzijn, educatie en voorlichting. Door het probleem bij de bron en duurzaam aan te pakken ontstaat er uiteindelijk een wereld waarin mens en beer harmonieus samenleven. Stichting Bears in Mind Grebbeweg 111 3911 AV Rhenen KVK Utrecht 41186102