Update Ljalja Malysh en....Jasmine!

06-04-2022 | 13:16

Beste donateurs,

Het is even stil geweest en er is dan ook veel gebeurt achter de schermen waarvan het tijd is u van op de hoogte te brengen!

Allereerst gaat het met Ljalja en Malysh uit Oekraine heel erg goed, wat zijn we blij dat we ze daar tijdig hebben kunnen weghalen! Waar zij vandaan kwamen, Zaporizhia was doelwit van militaire acties, wat al afschuwelijk is, we moeten er niet aan denken wat er allemaal ook nog had kunnen gebeuren met de beren.

Malysh heeft het tijdens de jaarwisseling erg moeilijk gehad met al het vuurwerk geweld, hij is erg geschrokken van alle knallen en is daarvan in de stress geraakt, waardoor hij zijn beschutte binneverblijf eigenlijk niet meer uit durfde. Onrustig banjerde hij heen en weer. Ljalja daarentegen had de beschutting van een van de winterholen opgezocht en is daar lekker blijven slapen, wat echt heel goed nieuws is, dat duidt op natuurlijk gedrag! Onvoorstelbaar na 26 jaar in een betonnen hok te hebben geleefd.

En toen brak de lente aan. De andere beren ontwaakten allemaal en ook in Malysh ontwaakte er iets, sinds dat het zonnetje schijnt is hij regelmatig spelend in de vijver te vinden! Hij kan er geen genoeg van krijgen. Hij verkent het bos uitgebreid en banjert lekker rond terwijl hij af te toe pauze neemt door lekker te liggen rollebollen, hij geniet nu zichtbaar van Het Berenbos! 

Malysh rollend in Het Berenbos

En dan de derde beer! Ein-de-lijk zit daar nu schot in de zaak en kunnen we bijna de importvergunning aan gaan vragen. Vanaf dan duurt het nog 6 weken voordat zij ook echt naar Het Berenbos mag komen! Deze jonge berin heet Jasmine (Djazzmin).

Dan zijn er nog meer ontwikkelingen waar we u hopelijk volgende week meer over kunnen berichten, ook mede dankzij uw donatie via Beregoeiereis! Spoedig meer.

Hartelijke bere-groet, namens het team én de beren!

Ingrid Vermeulen

Directeur Bears in Mind

 

Wilt u nog actueler op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het hele Berenbos? Volg ons op facebook: www.facebook.com/berenbos1993