Beregoed nieuws!

28-09-2021 | 17:22

Beste berenvrienden,

We hebben fantastisch nieuws! Na maanden regelen, wachten, regelen en nog meer wachten kunnen we eindelijk vertellen dat we een definitieve datum hebben.

De Oekraïense beren zullen 29 oktober in Het Berenbos aankomen! Alle benodigde papieren zijn (eindelijk) binnen en het transport - wat zorgvuldig dient te gebeuren- is gepland.
Het team van Bears in Mind zal 25 oktober afreizen naar de beren in de Oekraïne. 
Daar aangekomen zal er weer een team van dierenartsen klaarstaan om Ljalja en Malysh nog een laatste keer medisch te checken en toe te zien dat ze klaar zijn om zich voor de lange reis te settelen in de transportkisten.

Ze gaan een lange en moeilijke reis tegemoet; meer dan 2500 kilometer door bijna heel Oekraïne, Polen, Duitsland waar bij elke grensovergang de papieren gecontroleerd moeten worden en het spannend wordt of de respectievelijke douanes soepel meewerken. In het meest gunstige geval zullen zij 40 uur onderweg zijn, laten we nu alvast gaan duimen dat de reis soepel zal gaan verlopen! Want dat blijft spannend..

Naast dat we tegelijkertijd dolblij zijn en een beetje verwachtingsvolle spanning voelen, beseffen we dat deze Beregoeie Reis alleen dankzij jullie mogelijk gemaakt is. Zonder jullie bijdrage zouden deze beren hun verdere leven in deze omstandigheden moeten blijven leven. Hoe fantastisch is de werkelijkheid nu dat ze eind oktober naar Het Berenbos mogen komen dankzij jullie inzet en donaties!

We houden jullie uiteraard ook op de hoogte tijdens de reis zelf dus hou de actiesite goed in de gaten.

Op naar Het Berenbos, op naar een beerwaardig bestaan!