Streefbedrag behaald en er staat nog iets heel bijzonders te gebeuren...

28-05-2021 | 16:00

Streefbedrag behaald!  
Binnen zeven weken hebben al jullie donaties ertoe geleid dat we het streefbedrag van € 50.000 om de 2 beren uit Oekraïne een beter leven te geven behaald! We zijn overspoeld met enthousiaste berichten en het doet ons goed te zien dat het welzijn van de beren zoveel mensen aan het hart gaat, net als ons.

We gaan jullie binnenkort een uitgebreide update geven over de twee beren. Inmiddels hebben ze een medische check gehad, wordt het papierwerk in orde gemaakt en is er gewerkt aan het quarantaineverblijf in Het Berenbos.

Durven te dromen
Er is namelijk plek in Het Berenbos voor nog een beer en wij weten al precies welke beer dat moet zijn. Het gaat om een vrouwtje uit Bosnië. Ze leefde lang in een kleine kelder bij mensen thuis inmiddels is ze overgeplaatst naar een ander hok. Dit is uiteraard nog steeds geen ideale situatie. Als jong beertje heeft de familie haar aangeschaft via handelaars, wat wel vaker gebeurt in Oost-Europa, maar nu zij een volwassen beer is geworden slijt ze haar dagen in de kleine, slecht onderhouden kelder van het huis. Gelukkig staat de familie er nu voor open om deze beer een beerwaardig bestaan te geven in Het Berenbos. 

Om haar te halen is ook geld voor nodig hierom hebben we het streefbedrag verhoogd zodat ook zij straks een nieuw beerwaaridg bestaan mag krijgen.
Zij kan gebruikmaken van de opgeknapte quarantaine dus enkel de medische checks, het papierwerk en transport moeten we nog bij elkaar sparen.

We hopen deze beer ook nog deze zomer naar Het Berenbos te halen, help je mee ook deze beer te redden?